Wij stellen je voor aan: Casper, HR adviseur bij PTI

Meet Casper

Als HR adviseur is Casper dagelijks bezig met alles wat met HR te maken heeft. Van werving en selectie, compensation en benefits, ziekte en verzuim tot aan learning and development. Een dynamische en uitdagende functie waar hij zich helemaal in thuis voelt. De nieuwe HR strategie is momenteel in ontwikkeling en Casper speelt hierbij een grote rol. Door te focussen op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap wil hij ervoor zorgen dat het team en het individu elkaar nog meer versterken.

De focus moet echt op de ontwikkeling van je mensen liggen.

Bepaal je eigen groei

De regie en verantwoordelijkheid hebben over je eigen groei. Dat is volgens Casper essentieel. ‘’De focus moet echt op de ontwikkeling van je mensen liggen. En dan niet alleen op de hard skills. Ook op de ontwikkel van jezelf als mens. Te vaak is dit nog uit balans.’’ Daarom wordt er bij PTI ingezet op een nieuwe HR strategie.

Gericht op de toekomst is het volgens Casper van groot belang dat er meer aandacht wordt besteed aan alle aspecten van persoonlijke ontwikkeling. ‘’We willen stimuleren dat iedereen zelf de verantwoordelijkheid neemt over zijn of haar ontwikkeling en welzijn. De bedoeling is dat mensen straks aan de hand van flexibele budgetten gaan bepalen of ze investeren in een opleiding, werk-privé balans of in vitaliteit. Denk hierbij aan externe cursussen/coaching of bijvoorbeeld de aanschaf van een (elektrische) fiets om fitter op je werk te verschijnen.’’ PTI als werkgever faciliteert, de medewerker staat vervolgens zelf aan het roer om zijn of haar persoonlijke koers te bepalen. ‘’Het is een geweldige uitdaging om deze HR-visie voor de toekomst in lijn met de bedrijfsvisie, cultuur en doelstellingen te realiseren.’’

 

 

Vertrouwen en respect

Het individu bewust in zijn kracht zetten brengt alleen maar voordelen met zich mee. ‘’Individuen maken een team, en zonder een team presteert het individu een stuk minder goed.’’ Het is van belang dat je die versterking altijd blijft stimuleren, en dat is precies wat Casper met zijn team in de toekomst wil realiseren.

Iedere mening wordt gerespecteerd, gewaardeerd en aangemoedigd. ‘’Omdat we met circa 40 werknemers niet heel groot zijn, moeten we zorgen dat we samen successen behalen.’’ Hoe je dat het beste kan bereiken? Door elkaar de vrijheid te geven en te vertrouwen op ieders kwaliteiten. Want in de basis is en blijft iedereen gelijk. Werken vanuit vertrouwen en respect, en elkaar gelijkwaardig behandelen staat bij PTI centraal.

 

 

Wendbaar en integer

Door de transitie waar PTI zich momenteel in bevindt, zijn er iedere dag nieuwe vraagstukken waar Casper zich mee bezighoudt. En dat brengt uitdagingen met zich mee. Hoe vind je de beste weg die voor iedereen werkt? Hoe ga je met persoonlijke kwesties en verschillende belangen om? Die uitdagingen gaat hij graag aan. Want door altijd te werken vanuit integriteit en professionaliteit, weet hij dat hij op zichzelf kan vertrouwen.
‘’Binnen HR heb je veel te maken met persoonlijke kwesties en zijn situaties voor iedereen anders. Het is mijn kracht om wendbaar en dynamisch te zijn. Ik verplaats me dagelijks in meerdere contexten en personen en luister altijd naar ieders verhaal en ga hier serieus mee om, om vervolgens iedere kwestie zo goed en eerlijk mogelijk te behandelen.’’ Eén en al oor zijn voor de mensen om zich heen, de context van iedere situatie begrijpen en alle overwegingen meenemen. Op deze manier probeert Casper iedere dag weer het werken bij PTI een stukje leuker en beter te maken.

Ben je benieuwd met wie Casper dit allemaal voor elkaar boxt? Lees binnenkort meer over de andere HR toppers van PTI!

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct.

Bekijk vacatures