Spieren voor Spieren Golfdag 2023

Recordopbrengst tijdens Spieren voor Spieren Golfdag 2023

Op 28 september was het weer tijd voor onze jaarlijkse editie van de Spieren voor Spieren Golfdag. Met elkaar hebben we ruim €46.000 opgehaald voor het goede doel. Van beginners tot golf pro’s en oud topsporters, iedereen was aanwezig en gemotiveerd om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Wij nemen je graag mee in deze zonnige dag.

Het was een stralende ochtend toen de jaarlijkse Spieren voor Spieren Golfdag van start ging. Met een hart vol goede bedoelingen en golftassen in de hand, begonnen we onze dag op de golfbaan, vastberaden om geld in te zamelen voor kinderen met spierziekten.

 

10:00 uur – De aftrap

 

Enthousiaste golfers en ambassadeurs Ronald de Boer, Andre Ooijer en Manon Flier verzamelden zich op de driving range. De lucht was gevuld met anticipatie, terwijl deelnemers hun swings perfectioneerden. Onder het genot van een heerlijke kop koffie en wat lekkers, maakten de deelnemers zich klaar voor een sportieve uitdaging. Bij ontvangst konden deelnemers al een ticket kopen voor Beat the Pro, cabrio schieten en de neary, leary en hit-the-line. Ook vlogen de lootjes voor de loterij over de toonbank. Een warm welkomstwoord en de traditionele groepsfoto zetten de toon.

 

11:30 uur – Shotgun

 

Om 11:30 uur klonk het startschot in de baan. Er werd Best Bal gespeeld. Hierbij speelden teams van twee personen samen, waarbij elke speler afslaat en vervolgens vanaf de beste afslagplaats van het team verdergaat. Dit creëerde een sfeer van samenwerking en gedrevenheid op de baan, terwijl iedereen zijn best deed om het beste golfspel te laten zien.

 

12:30 uur – Golfclinic 

 

Voor deelnemers aan de golfclinic begon het avontuur om 12.30 uur. De PGA-professional stond klaar om de deelnemers de geheimen van het spel bij te brengen. Ondertussen werd er in de baan flink doorgelopen en werd er hier en daar nog naar golfballen in de bosjes gezocht.

 

17:30 – Beat the Pro

 

Na 18 holes te hebben gelopen kwam de leukste challenge van de dag: het verslaan van een top golfer. Vanaf hole 1 werd er afgeslagen naar de green van hole 16. Top golfer Bob Willemsen versloeg Ronald de Boer en Phil Helsby. Daarna mochten de deelnemers proberen de bal van Bob te verslaan. Er zijn veel pogingen gewaagd, maar niemand kon de afstand tot de vlag verbeteren. Met een afstand van nog geen meter, was dit ook een moeilijke uitdaging!

 

17:30 uur – Avondprogramma

 

De gasten voor het avonddiner konden zich bij de borrel aansluiten, en de dag ging over in een gezellige avond met een heerlijk BBQ-diner in het verschiet. Het diner werd geopend door onze speciale gast, Sofie, een kind ambassadeur van Spieren voor Spieren. Zij deelde haar aangrijpende verhaal. Ze vertelde over haar ziekte, hoe dit haar dagelijks leven beïnvloedt en wat de stichting voor haar betekent.

 

20:00 uur – De veiling

 

Na het diner was het tijd voor het hoogtepunt van de avond: de veiling geleid door Cees van der Voorden en Andre Ooijer. Dankzij de genereuze bijdragen van betrokken sponsoren en deelnemers werd er maar liefst €46.278 euro opgehaald.

 

Bekijk hier alle foto’s.

 

Dankzij dit prachtige sponsorbedrag worden kinderen met spierziekten geholpen, en komt genezing een stap dichterbij. PTI en Spieren voor Spieren kijken terug op een buitengewoon geslaagde dag en bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan dit belangrijke initiatief. Samen maken we een verschil in het leven van kinderen met spierziekten.

Peter Zwetsloot & Danto Fotografie

Peter Zwetsloot & Danto Fotografie

Draag ook je steentje bij aan het goede doel

Was jij er niet bij deze dag, maar wil je wel je steentje bijdragen in het verslaan van spierziekten bij kinderen? Doneer vandaag nog.

Doneer